HOFBOERDERIJ WEER IN DE VERKOOP

Gemeente Westland doet de Hofboerderij en zwembad de Waterman in Wateringen in de verkoop

Als iemand de komende jaren met een goed bod komt om de monumentale Hofboerderij in het Hofpark in Wateringen te kopen, is dat voor het Westlandse gemeentebestuur bespreekbaar.

En ook de verkoop van zwembad de Waterman aan de Dorpskade aan de stichting Waterman Natuurlijk behoort volgens het college van b en w tot de mogelijkheden. Dat laat het college weten naar aanleiding van de motie ‘Geef Wateringen Duidelijkheid’, die bij de begrotingsbehandeling van vorig jaar werd aanvaard.

Renoveren

In de zogenoemde perspectiefbrief aan de gemeenteraad gaf het college onlangs nog aan 2,6 miljoen euro te willen uittrekken om de Waterman te renoveren. Daarnaast wordt ook verkend of het zwembad aan de stichting, een burgerinitiatief, op termijn kan worden verkocht.

Verkoop is ook een optie voor de Hofboerderij, die deze week nog volop in het nieuws kwam omdat er na de zomervakantie twee schoolklassen van basisschool Pieter van der Plas in worden gehuisvest. Dit tot ongenoegen van stichting De Hofdames, die al 48 jaar huurder is van de Hofboerderij. Als het monumentale pand in andere handen komt, moet de huidige maatschappelijke functie wel behouden blijven. Hiervoor zegt het college in gesprek te gaan met de huidige partners.

Verbaasd

De fractie van oppositiepartij GemeenteBelang Westland was hooglijk verbaasd toen ze hoorde dat verkoop van de Hofboerderij niet langer wordt uitgesloten door het college. GBW verwijst daarbij naar een motie van vijf jaar geleden die als doel had de verkoop van de Hofboerderij te voorkomen. Onder die motie staan de handtekeningen van de huidige wethouders Piet Vreugdenhil (CDA) en Ben van der Stee (LPF), die destijds nog raadslid waren.

Raadslid André van den Berg van GBW vraagt zich bovendien af hoe het besluit om te verkopen valt te rijmen met de perspectiefbrief waarin het college aangeeft geen beslissingen te nemen waarmee afbreuk wordt gedaan aan het voorzieningenniveau. Hij heeft om opheldering gevraagd. AD editie Westland (18 juli 2020)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *