TOEKOMST HOFBOERDERIJ BLIJFT ONDUIDELIJK

Het is nog steeds onduidelijk hoe de toekomst van de Hofboerderij in Wateringen eruitziet. Alleen is zeker dat kinderopvang ZON gebruik gaat maken van enkele ruimtes in de boerderij. Er ligt een nieuw programma van eisen op tafel, waarvan een ontwerp en een kostendoorrekening gemaakt moeten worden. Bovendien wil het college van B en W nog andere initiatieven bekijken voordat er een voorstel naar de raad wordt gestuurd.

Dit blijkt uit het antwoord van wethouder Vreugdenhil op vragen van GemeenteBelang Westland. Eind 2016 werd een voorstel van het college om een krediet te verlenen voor de verbouwing van de Hofboerderij ingetrokken. De raad miste namelijk voldoende onderbouwing van een aantal onderdelen, waaronder de horeca-exploitatie en de vorming van een beheerstichting. Daarna is toneelvereniging St. Jan Baptist als huurder vertrokken en meldde kinderopvang ZON zich als nieuwe huurder.

ZON wil gebruik gaan maken van de voormalige zolderruimte van de toneelvereniging en in deeltijd de crearuimte van de Hofdames in het Achterhof. De kinderopvang wil niet wachten op de verbouwing van de Hofboerderij en heeft daarom een omgevingsvergunning aangevraagd.

Overeind blijft dat het college de exploitatie van de Hofboerderij wil verzelfstandigen en er kleinschalige horeca in wil vestigen.

WOS (20 juli 2018)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *